+19 Kristian Andersen

Fernisering lørdag den 27. august 11 til 15.

Kristian Andersen (født i 1980 i Skanderborg, Danmark) er en autodidakt multimediekunstner, der arbejder med maleri, tegning, print, tekst, skulptur og alt, hvad der fanger hans interesse. Kristian har en stor kærlighed for at udforske forskellige medier, male- og trykprocesser, der altid gør at hans værker er spændende og eksperimenterende.

Kristians store lærreder er voldsomme, modige og selvhævdende. Det er tydeligt, at for Kristian er kunst uløseligt forbundet med at leve, "...kunst er dynamisk, at sætte ting i gang, der engang var passive. Noget i dig ændrer sig uigenkaldeligt, når du har set eller skabt et værk." Kristian mener, at kunst stimulerer den sunde generøse side hos mennesker på det individuelle såvel som det kollektive plan, og derfor er kunst vigtig.

Hans livslange interesse for arkæologi, magi, mytologi, historie og antropologi er tydelig i hans værker og især gennem hans nye serie BAGLAND (oversat Backwaters). Hele serien er malet med olie på lærred, med et strejf af blyanter og oliepastelkridt.

For Kristian kom inspirationen til serien BAGLAND for nogle år siden, på toppen af ​​et bjerg i det østlige Serbien. Efter at have passeret tre gamle templer og et romersk stenbrud, stod han og så ud over Donau ved foden af ​​de Karpatiske bjerge. Hans guide, en pensioneret kommunistisk ingeniør, talte om en tunnel, som den romerske kejser Trajan havde bygget. Tunnelen var senere blevet brugt i kommunistisk tid mellem Serbien og Rumænien. Desværre brød tunnelen sammen, da en af ​​Europas største dæmninger blev bygget.

Det gik op for Kristian hvordan vores kultur er opstået af en række idéer, der kopulerer, støder sammen og kolliderer for derefter at skabe vores kaotiske nutid. Hvordan der ikke er nogen kontrol eller reel logik i det. Denne idé om sammenlægning af usammenhængende historier, der former vores verden og dens virkelighed, var meget smuk og inspirerende for Kristian. BAGLAND er en hyldest og illustration af netop sammenstødene, smerten og skønheden i vores fælles kød.

Kristian Andersen har atelier i ”Surrogaten” i Hedehusene og er et velkendt ansigt på Maskine Maskine Amager hvor han underviser i kunst, mens han arbejder for en psykiatrisk revolution.

Galleriet har før vist Kristian i både ind- og udland, og glæder sig endnu engang til at præsentere hans nyeste værker. Udstillingen +19 åbner med fernisering den 27. august fra 11.00 til 15.00 hvor kunstneren vil være til stede.

 

 

UDSTILLINGSPERIODE 27/8 - 8/10 2022