+28 Oliver Jacob Theil Olsen

Fernisering 6. april mellem 11.00 og 15.00 - Kunstneren vil være tilstede.

Oliver Jacob Theil Olsen, kendt som Olvard (f. 1990), ser indre kaos som en personlig erkendelse og siger: "Kunst er kaos, og kaos er mig." Han skaber malerier inspireret af forfald, forandring og kaos, der fanger øjet og sindet med en dyb, melankolsk undertone. Hans værker bruger blandede teknikker til at forme uformelige følelser og invitere beskueren ind i det skjulte, uudforskede og ukendte.

 

Olvards kunst er mere end en æstetisk oplevelse; det er en rejse ind i sjælens dybeste afkroge. Kunstnerens malerier, med kalligrafi, monstre og neonfarver, er legende og farverige, men altid med en dyb, melankolsk undertone. Inspirationen kommer fra street art, moderne kunst og graffiti, og han eksperimenterer med materialer som akryl, spraymaling og hverdagsgenstande som koste, soja og kaffe. 

 

Olvard har altid en skitsebog i nærheden for at fange sine tanker i øjeblikket. Han bruger sine skitser som inspiration til større værker, der konstant er i proces. “Jeg tegner mine frustrationer ud,” forklarer kunstneren. Kunst har altid været en kilde til trøst og forståelse for ham, når medicinen ikke er tilstrækkelig. 

 

Han skaber sine værker både derhjemme i Holbæk og i sit bofællesskab på Vesterbro. Han bruger en del af fællesrummet til sin kreative udfoldelse, malende midt mellem billardborde, sofagrupper og hyggekroge. Værkerne står i bunker, hænger på væggene og ligger spredt ud på gulvet. Hans skrivebord er fyldt med gamle skitser, pensler og spraydåser. Selvom dette syn kan virke kaotisk for beskueren, giver det mening for Olvard.

 

“Kunst er en måde at føle at hovedet sidder fast på kroppen, og at male kan nå ind der hvor medicinen ikke kan.”

 

Værkerne er præget af en kontrast mellem mørke følelser og subtil humor, ofte ledsaget af skjulte budskaber og undertoner. Kunstneren er for nylig begyndt at eksperimentere med neonfarver, da han mener, at de lyse farver åbner op for bedre at skabe forbindelse med andre. 

 

Denne udstilling markerer en ny bølge, idet han udfordrer sit sædvanlige udtryk med sine nye værker. +28 er Copenhagen Outsider Art Gallerys otteogtyvende udstilling på Gl. Kongevej og kunstnerens debut her, fejres med en soloudstilling.